Homelokalne vestiČestitka nadbiskupa Hočevara novoimenovanom biskupu koadjutoru srijemskom mons. Fabijanu Svalini

Čestitka nadbiskupa Hočevara novoimenovanom biskupu koadjutoru srijemskom mons. Fabijanu Svalini

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar uputio je čestitku novoimenovanom biskupu koadjutoru Srijemske biskupije mons. Fabijanu Svalini.

Čestitku donosimo u cijelosti:

Preuzvišeni gospodine, novoimenovani biskupe koadjutore srijemski!

 

Danas radosno slavimo blagdan Blažene Djevice Marije od svete Krunice, koji na izvanredan način svjedoči Njezinu ulogu u Povijesti spasenja i blizinu svim ljudima osobito pak kršćanskome puku! Na ovaj tako znakoviti dan Vi ste imenovani za biskupa koadjutora drevne biskupije srijemske, koja nas povezuje s apostolskim vremenima. Time i sami ulazite u bogati lanac apostolske tradicije i poslanja.

Želim Vam u svoje osobno ime kao i u ime svih članova Beogradske nadbiskupije od srca čestitati na povjerenju, koje Vam je  iskazao Petrov nasljednik sv. otac papa Franjo kao i vjerni narod mjesne Crkve u koju ulazite i kao član Đakovačko-osječke metropolije.

Dobrodošli kao odgovorni Pastir među svoje stado, dobrodošli među biskupe u Srbiju. Svi se jako radujemo. S mladenačkim snagama i tolikim pastoralnim iskustvima obogatit ćete našu mjesnu Crkvu. Obećajemo Vam svestranu podršku i veliko molitveno zajedništvo.!

Slavni srijemski mučenici, blizina svete braće Ćirila i Metoda, a napose zagovor Blažene Djevice Marije neka Vas u svemu prate da možete postati „Dobri Pastir Srijema“ i svih susjednih krajeva, koji tako žeđaju po Evanđeoskom piću ljubavi.

S bratskim pozdravima!

 

+ Stanislav Hočevar,

beogradski nadbiskup i metropolit

KMC

FOLLOW US ON: