HomevestiIMENOVAN NOVI APOSTOLSKI VIZITATOR ZA MEĐUGORJE

IMENOVAN NOVI APOSTOLSKI VIZITATOR ZA MEĐUGORJE

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je danas u podne, 27. novembra 2021., vijest kako je papa Franjo imenovao nadbiskupa mons. Aldu Cavallija, naslovnoga nadbiskupa Vibo Valentie (Vibo Valentia – lat. Dioecesis Vibonensis), dosadašnjega apostolskog nuncija u Nizozemskoj, Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Riječ je o nastavku misije koju je u Međugorju vršio nadbiskup Henryk Hoser, S.A.C., koji je preminuo 13. avgusta 2021. godine u Varšavi.

Mons. Aldo Cavalli rođen je 18. oktobra 1946. godine u Leccu (Italija). Za svećenika biskupije Bergamo zaređen je 18. marta 1971. godine. Nakon svećeničkoga ređenja predaje književnost u Sjemeništu te za to vrijeme završava studij političkih znanosti na katoličkome sveučilištu. Od 1975. godine je u Papinskoj crkvenoj akademiji u Rimu, okrunivši boravak završenim postdiplomskim studijem teologije i crkvenoga prava. Služio je u nekoliko nuncijatura kao tajnik te u Državnome tajništvu Svete Stolice. Biskupsko posvećenje primio je 26. avgusta 1996. godine u katedrali u Bergamu. Bio je apostolski nuncij u Čileu, Kolumbiji, Malti i Libiji, a od 21. marta 2015. godine nuncij je u Nizozemskoj i Stalni predstavnik Svete Stolice pri Organizaciji za zabranu kemijskoga oružja .

(radio-medjugorje/KMC)

FOLLOW US ON: