Homelokalne vestiMeđunarodna zajednica u Beogradu donirala novac žrtvama zemljotresa koji je pogodio Siriju

Međunarodna zajednica u Beogradu donirala novac žrtvama zemljotresa koji je pogodio Siriju

U nedelju, 21. maja, pod svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Krista Kralja u Beogradu međunarodna zajednica koja se okuplja u već pomenutoj crkvi predala je  beogradskom nadbiskupu i metropoliti mons. dr Ladislavu Nemetu svoj novčani doprinos za žrtve zemljotresa koji je pogodio Siriju.

Tom prilikom svečano misno slavlje predvodio je nadbiskup Nemet uz koncelebraciju vlč. Aleksandra Ninkovića, koji duhovno brine za međunarodnu zajednicu u ovoj župi i trajnog đakona Roberta Romana koji je sa svojom suprugom Arianom  pokrenuo i potaknuo vernike da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

Novac koji je ovom prilikom uručen nadbiskupu, skupljen je na tomboli koju je 9. aprila, na sam Uskrs organizovala ova zajednica. Novac od prodaje tiketa za učestvovanje u ovoj tomboli predstavljao je humanitarni doprinos. Nagrade na tomboli su takođe donirali vernici, te su najsrećniji mogli da osvoje i vaučere za obroke u restoranima širom Beograda kao i pakete gurmanskih italijanskih proizvoda. Novac je uručen na kraju misnog slavlja, a sakupljeno je 94.500,00 dinara.

Ovo nije jedina akcija koju je međunarodna zajednica organizovala, oni su u vremenu korizme skupljali hranu i osnovne potrepštine za ljude kojima su one neophodne i to je predato Caritasu župa grada Beograda.

 

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: