HomevestiMetropolit Hilarion: Kršćani trebaju promicati duh bratstva i prijateljstva

Metropolit Hilarion: Kršćani trebaju promicati duh bratstva i prijateljstva

Ruski metropolit i predstojnik Ureda za vanjske odnose Moskovskoga patrijarhata Hilarion Alfeev predao je Papi u Rimu rusko izdanje knjige „Molitva, dah novoga života“, za koju je predgovor napisao moskovski patrijarh Kiril.

Mnogo nas je, različiti smo, ali ipak smo samo jedno, mi smo Crkva – riječi su iz knjige pape Franje, naslovljene „Molitva, dah novoga života“. Knjigu, posvećenu ulozi molitve u kršćanskom životu, 2019. godine objavila je Vatikanska nakladnička knjižara, s predgovorom moskovskoga patrijarha Kirila. Riječ je o knjizi u kojoj su skupljene najvažnije Papine riječi o molitvi, a posebno kateheze o Očenašu.

Poput Pape, i metropolit Kiril u predgovoru napominje koliko je važno, u doba obilježeno krizom komunikacije, istaknuti da se u molitvi „Oče naš“, kojoj nas je poučio Isus, ne rabi zamjenica ‘ja’, jer svatko od nas tu molitvu upućuje našem nebeskom Ocu u ime cijeloga čovječanstva.

Metropolit volokolamski Hilarion ovih se dana nalazi u Rimu gdje sudjeluje na međunarodnom dvodnevnom susretu pod naslovom „Narodi braća, buduća zemlja“, koji organizira Zajednica svetoga Egidija, a na čijoj će završnoj svečanosti sudjelovati i papa Franjo. “Svi smo stvoreni na sliku i priliku Božju; kršćani stoga trebaju promicati duh bratstva i prijateljstva”, istaknuo je metropolit Hilarion u razgovoru za Vatican News, u kojemu je, među ostalim, napomenuo da i pravoslavni čitatelji mogu izvući korist iz lekcija pape Franje

(VN/KMC)

FOLLOW US ON: