Homelokalne vestiNa zabavan način najmlađa publika upoznala zvuk orgulja

Na zabavan način najmlađa publika upoznala zvuk orgulja

Orguljašica Višnja Dimitrijević i muzičari okupljeni na projektu Baby Artish odabrali su program kojim su u nedelju, 5. septembra 2021. godine, u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Matije u Beogradu, u sklopu 21. Međunarodni festival „Dani orgulja – Dies organorum“, na zabavan način najmlađu publiku upoznali sa zvukom orgulja.

Uz orguljašicu Višnju dimitrijević nastupila je i violistkinja Bojana Dadić, a voditeljka programa bila je Neda Aleksić.

Neposredna atmosfera kao i ohrabrivanje dece na interakciju sa muzikom je ono na čemu na svojim koncertima za najmlađe insistiraju mladi muzičari okupljeni u udruženju Artysh:lab. Njima se ovom prilikom pridružuje orguljašica Višnja Dimitrijević. Zajedno pružaju priliku deci da na zabavan način upoznaju zvuk i izgled ovog velikog instrumenta.

Već šestu godinu za redom koncert u ovom razigranom formatu obavezan je i važan deo programa festivala Dani orgulja. Svaki put ovaj događaj biva nezaboravno iskustvo kao za decu, tako i za organizatore i izvođače.

KMC

FOLLOW US ON: