HomevestiNakon završetka post-operativnog oporavka Papa ostaje još nekoliko dana u bolnici

Nakon završetka post-operativnog oporavka Papa ostaje još nekoliko dana u bolnici

Papa Franjo će ostati u Poliklinici Gemelli još nekoliko dana kako bi završio medicinsku terapiju. Spomenuo se nogometnih pobjedā Italije i Argentine te osvrnuo na značenje sporta i njegovih vrijednosti

Njegova Svetost papa Franjo proveo je miran dan i završio postoperativni oporavak nakon kirurškoga zahvata. Kako bi se medicinskom terapijom i rehabilitacijom postigao što bolji rezultat, Sveti će Otac ostati u bolnici još nekoliko dana – izvijestio je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Jučer je, – stoji u priopćenju – prije podnevnoga nagovora i molitve Anđeoskoga pozdravljenja poželio susresti nekoliko mališana, pacijenata s obližnjega onkološkog odjela, s njihovim obiteljima, koji su ga poslije otpratili do balkona na 10. katu s kojega je predvodio marijansku molitvu. Na kraju je pozdravio pacijente smještene na tom katu, zadržavši se kratko s liječničkim i sestrinskim osobljem. Poslijepodne je slavio svetu misu u privatnoj kapelici s osobljem koje svakodnevno vodi brigu o njemu.

Dijeleći radost zbog pobjede argentinske i talijanske nogometne reprezentacije s osobama koje ga okružuju, Sveti se Otac osvrnuo na značenje sporta i njegovih vrijednosti, kao i na sportsku sposobnost za prihvaćanje svakog rezultata, pa i poraza te kazao da samo tako, suočeni s teškoćama u životu, možemo uvijek djelovati, boriti se ne predajući se, i to s nadom i pouzdanjem – izvijestio je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: