HomevestiObjavljen program Papina posjeta Mađarskoj i Slovačkoj u septembru

Objavljen program Papina posjeta Mađarskoj i Slovačkoj u septembru

Logo apostolskog putovanja u Slovačku u septembru 

Objavljen je program apostolskog putovanja pape Franje u Mađarsku i Slovačku na kojemu će biti od 12. do 15. septembra.

Među ostalim, Papa će 12. septembra u Budimpešti, na Trgu heroja, slaviti misu u sklopu Međunarodnog euharistijskog kongresa. Istoga će dana otputovati u Bratislavu. Za vrijeme njegova boravka u tim dvjema državama predviđeni su susreti s državnim čelnicima, klerom te drugim skupinama.

Među skupinama s kojima će se Papa susresti u Slovačkoj su mladi te židovska i romska zajednica, a posjetit će i Centar Betlehem u Bratislavi.

Sveti Otac će također predslaviti bizantsku božansku liturgiju svetog Ivana Zlatoustog u Prešovu, a apostolsko putovanje u toj zemlji završit će misnim slavljem u slovačkom Nacionalnom svetištu u Šaštinu, na blagdan Gospe žalosne, 15. septembra.

Osim programa, objavljeni su također logo i geslo Papina posjeta Slovačkoj. Geslo, nadahnuto Gospom žalosnom, koju Slovaci posebno štuju te očinskim srcem sv. Josipa, glasi: “S Marijom i Josipom na putu prema Isusu“. Sveta obitelj potiče nas da nastavimo ići putem do Isusa, objašnjeno je u službenom priopćenju. Logo pak oslikava motive gesla – srce, put i križ – u bojama slovačke i vatikanske zastave.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: