HomevestiPapa Katoličkom sveučilištu: Briga je izraz srca

Papa Katoličkom sveučilištu: Briga je izraz srca

Papa Franjo tijekom nedjeljnoga nagovora održanoga s balkona bolnice Gemelli 11. jula 2021.  (Vatican Media)

Povodom 100. obljetnice ustanovljenja Katoličkoga sveučilišta, i nekoliko dana nakon izlaska iz Sveučilišne poliklinike Gemelli, papa Franjo je poslao pismo rektoru Francu Anelliju, u kojemu ponovno zahvaljuje na pažnji koja mu je pružena te ističe poziv Katoličkoga sveučilišta, a to je kulturno i cjelovito promicanje ljudske osobe

Papa je zahvalio za blizinu koju je osjetio, za iskrenu i brižnu srdačnost koju je vidio u svakom licu, te za profesionalnost svih koji su vodili brigu o njemu. Primijetivši kako je bio hospitaliziran upravo u godini u kojoj Katoličko sveučilište slavi 100 godina postojanja, osvrnuo se na naslov obljetnice, koji glasi „Stoljeće budućnosti“. On, naime, obnavlja poziv Sveučilišta Presvetoga Srca, a to je briga za ljudsku osobu; ta je briga izraz srca – napomenuo je Sveti Otac te istaknuo – Istina je, kulturno i cjelovito promicanje ljudske osobe otvara vrata budućnosti.

Osobno sam se uvjerio kako na odjelima bolnice Gemelli nema vremena za nostalgiju ili žaljenje za prošlošću; Kristovo trpeće tijelo u bolesnicima svake dobi i stanja zahtjeva sadašnji i pozorni pogled, sposoban uliti nadu u trenutcima umora te gledati naprijed – napisao je papa Franjo.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: