HomevestiPapa potpisao dekret za beatifikaciju dvojice kolumbijskih mučenika

Papa potpisao dekret za beatifikaciju dvojice kolumbijskih mučenika

Na službenim stranicama Kolumbijske biskupske konferencije objavljena je vijest da je iz Vatikana sada i službeno potvrđeno, kako će Sveti Otac 8. septembra – za svojeg apostolskog pohoda Kolumbiji – blaženima proglasiti dvojicu kolumbijskih mučenika.

U pismu koje je objavljeno na Internet stranici Biskupske konferencije (CEC), a koje je potpisao je nadbiskup Angelo Becciu, zamjenik Tajnika za opće poslove, u Državnome tajništvu, objavljeno je da će papa Franjo predsjedati slavljem beatifikacije dvojice kolumbijskih mučenika, 8. septembar u Villevicencio-u, u drugom dijelu svojega boravka u toj zemlji.

Dvojica novih blaženika su mons. Jesús Jaramillo Monsalve, biskup Arauca-e; i svećenik Pedro María Ramírez Ramos, zvan “Lijek za Armero”. Za obojicu je papa Franjo 7. jula potpisao dekret kojim je potvrđeno da su se ta dva ubojstva (biskupovo 1989., a svećenikovo 1948. godine, u kontekstu nasilja koje je obilježavalo život u zemlji posljednjih nekoliko desetljeća) izvršena „iz mržnje prema vjeri.”

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: