HomeNadbiskupovi govoriPozdravni govor predsjednika HBK nadbiskupa Dražena Kutleše na kraju euharistijskog slavlja ustoličenja mons. Nemeta u tron beogradskih nadbiskupa, Beograd, 10. 12. 2022.

Pozdravni govor predsjednika HBK nadbiskupa Dražena Kutleše na kraju euharistijskog slavlja ustoličenja mons. Nemeta u tron beogradskih nadbiskupa, Beograd, 10. 12. 2022.

Pozdravni govor predsjednika HBK nadbiskupa Dražena Kutleše na kraju euharistijskog slavlja ustoličenja mons. Nemeta u tron beogradskih nadbiskupa, Beograd, 10. 12. 2022.

Preuzvišeni gospodine nadbiskupe Ladislave,

želim Vam sve najbolje! Želim Vam da Vas prati sreća u Vašem životu! Ali, isto tako želim na poseban način pozvati Vas da budete svjedok, onaj koji će donositi svjedočanstvo!

Možemo se zapitati u današnje vrijeme kako donositi to svjedočanstvo kad smo svi nekako izgubljeni, ne znamo ni pravi put, ne znamo ni istinu, ne znamo ni život. Upravo Isus Krist nam daje na to odgovor: „Ja sam put, istina i život“. Ako budete pratili i slijedili te riječi dovest ćete svoje vjernike pravom izboru i pravom spasenju. Upravo ako znademo što je put, taj put koji je Isus Krist pokazao, ne jedan običan čovjek koji je stvorio filozofiju i jedan sustav koji trebamo slijediti, nego on osobno i kojega ne možemo mijenjati.

Drugo. Slijediti istinu. Istina je jedna. Rekli bi filozofi podudaranje razuma i stvari, a mi ćemo reći u teologiji podudaranje razuma i srca, to jest, govori i živi onako kako Bog od tebe traži.

U ovo današnje vrijeme kada je ugrožen život i na početku i na sredini i na kraju nastoj braniti život i donositi ljudima onu istinu koju Isus Krist traži od tebe.

Hvala lijepa i ad multos annos!

Izvor: www.ika.hr

FOLLOW US ON: