Homelokalne vestiProslavljen Dan posebne Molitve za jedinstvo kršćana u Beogradu

Proslavljen Dan posebne Molitve za jedinstvo kršćana u Beogradu

U petak 5. jula, u crkvi svetih Ćirila i Metodija na Banovom brdu svečano euharistijsko slavlje sa Molitvom za jedinstvo kršćana predvodio je vlč. Leonid Bevza, župnik u Šapcu i Valjevu, uz koncelebraciju o. Lojza Letonje, župnika župe svetih Ćirila i Metodija i sveštenika grada Beograda.

Predsedatelj ovog misnog slavlja osvrnuo se na životno poslanje svetaca čiju svetkovinu katolička Crkva proslavlja na ovaj dan, svetaca koji simbolički predstavljaju jedinstvo i pomirenje, zbog čega se i ova tradicionalna Molitva za jedinstvo kršćana moli u ovoj župi. “Vreme je teško, ovom vremenu Gospodin treba da podigne proroke, koje treba prepoznati i slušati jer dolazi vreme u kome trebamo biti učvršćeni u veri jer ovaj svet se brzo menja, a Crkva ima snagu i moć da možemo stvarno delovati u radosti, možemo se više približiti Bogu kako bi smo videli šta On od nas želi i u koje poslanje nas šalje”, istakao je vlč. Leonid.

“Ova Euharistija, ova liturgija, ova Isusova krv, čisti nas od svih naših grehova, daje nam nadu da možemo biti kao deca Božija. Biti sa Bogom znači živeti večno i uživati maksimalno. Obličje ovoga sveta prolazi, a On nam daje ono što ostaje zauvek. Mi smo pozvani na obraćenje, pozvani smo da promenimo svoj život, da izađemo sa ovoga puta koji nas nikuda ne vodi i da stanemo na put koji nas vodi u nadu budućnosti, radost na koju smo pozvani”, rekao je propovednik te zaključio propoved porukom “molimo pomoć od ovih svetaca da nas podignu, da nam pomognu da možemo ustati, čvrsto hodati i boriti se do kraja.”

Na kraju misnog slavlja vernici su, predvođeni sveštenicima, izmolili prigodnu Molitvu za jedinstvo kršćana.

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: