HomevestiVIDEO Nova kampanja “Ja sam Crkva“

VIDEO Nova kampanja “Ja sam Crkva“

Dikasterij za laike, obitelj i život povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom pokreće kampanju #IamChurch – “Ja sam Crkva”. Od 6. decembra će se kroz pet tjedana objavljivati video-svjedočanstva iz različitih dijelova svijeta o tome što znači imati invaliditet i služiti Crkvi, prenosi  redakcija Vatican Newsa.

Papa Franjo je u poruci za Svjetski dan osoba s invaliditetom 2021. upozorio na diskriminaciju s kojom se suočavaju osobe s invaliditetom te naglasio kako svi činimo Crkvu. Upravo je taj poziv postao i geslo kampanje Dikasterija za laike, obitelj i život – #IamChurch, odnosno, „Ja sam Crkva“. Tjedna svjedočanstva iz cijeloga svijeta imaju cilj dočarati doprinos koje osobe s invaliditetom svakodnevno nude crkvenoj zajednici.
Tako su iz Dikasterija istaknuli primjere evangelizacijskog rada koje čine mladi ljudi s oštećenjem sluha u Meksiku ili pak samostana u Francuskoj u kojem nekoliko sestara koje imaju Downov sindrom žive svoj poziv te mladih Talijana s intelektualnim teškoćama koji sudjeluju na Svjetskim danima mladih.

Uvjereni smo da ako možemo pažljivo slušati glas naših sestara i braće s invaliditetom crkvena će zajednica uistinu biti obogaćena, rekla je podtajnica Dikasterija Gabriella Gambino.

Videozapisi su u produkciji “Poti Pictures“, filmskog odjela zajednice Cenacolo i prva društvena produkcijska kuća na svijetu koja proizvodi reklame, kratke i igrane filmove s glumcima s intelektualnim teškoćama.

(IKA/KMC)

FOLLOW US ON: