HomevestiPapa: Da glas radnikâ i dalje odjekuje u krilu Crkve

Papa: Da glas radnikâ i dalje odjekuje u krilu Crkve

Da glas radnikâ i dalje odjekuje u krilu Crkve – želja je pape Franje koju je izrazio u poruci sudionicima međunarodnoga susreta Svjetskoga pokreta kršćanskih radnika, koji se od 15. do 21. jula održava u Ávili, u Španjolskoj, povodom 50. obljetnice njegova ustanovljenja.

Na skupu sudjeluje 12 izaslanika tog pokreta koji je danas nazočan u 79 zemalja, a tema je susreta jedan Papin moto, koji glasi: Zemlja, stan i posao za dostojan život. Poruku je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, a u njoj se ističe da je dostojanstvo osobe čvrsto povezano s tim trima stvarnostima koje podsjećaju da je temeljno iskustvo ljudskoga bića da se osjeti ukorijenjeno u svijetu, u obitelji, i u društvu.

Zemlja, stan i posao – stoji potom u poruci – znače da se valja boriti kako bi svaka osoba živjela u skladu sa svojim dostojanstvom, te da nitko ne bude odbačen. Na to nas potiče naša vjera u Boga koji je poslao svojega Sina u svijet kako bi, sudjelujući u životu svojega naroda, živeći u obitelji i radeći svojim rukama, mogao otkupiti i spasiti čovjeka svojom smrću i uskrsnućem. Na kraju poruke Papa je potaknuo članove Pokreta kršćanskih radnika da ustraju, obnovljenim zanosom, u nastojanjima da Evanđelje donesu u svijet rada.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: