Homelokalne vestiČestitka nadbiskupa Nemeta imenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu

Čestitka nadbiskupa Nemeta imenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu

Foto: Slobodna Dalmacija

Beogradski nadbiskup i metropolit i apostolski upravitelj Zrenjaninske biskupije mons. dr. Ladislav Nemet uputio je čestitku novoizabranom splitsko-makarskom nadbiskupu mons. Zdenku Križiću koju prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine nadbiskupe!

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije (08. septembra) na svečanosti primanja palija u svetištu Doroslovo (R. Srbija) primili smo vijest da je sv. Otac papa Franjo imenovao i postavio Tebe, brate u biskupstvu, na čelo Splitsko-makarske  nadbiskupije.

Čestitam, Te se  pridružujem i ja zajedno s čitavom našom Beogradskom nadbiskupijom i podržavam Te molitvenim zajedništvom. Čestitajući na povjerenju i odgovornostima koje Ti je Sveti Otac iskazao, izražavam spremnost osobne i zajedničke suradnje, spremnost na zajedničku solidarnost i poštovanje. Poput Tvojih predšasnika, vjerujem da ćeš pratiti, nas – Katoličku Crkvu u Srbiji, svojom molitvom i razumijevanjem našeg položaja. Znajući koje i kakve zadaće Te očekuju te u kojim okolnostima nam je dato živjeti i pastoralno djelovati, ta stvarnost neka još jače produbljuje povezanost naših Nadbiskupija.

Stoga dragi brate, želim Ti dobro zdravlje, veliku pastoralnu hrabrost, puno dobrih suradnika, ali ponajprije obilje milosti Duha Svetoga i majčinskog zagovora Presvete Bogorodice.

Pozdrav u Gospodinu!

 

+ Ladislav Nemet, SVD

beogradski nadbiskup i metropolit

 

 

FOLLOW US ON: