Homelokalne vestiČestitka nadbiskupa Nemeta novoimenovanom zrenjaninskom biskupu Štefkoviću

Čestitka nadbiskupa Nemeta novoimenovanom zrenjaninskom biskupu Štefkoviću

Beogradski nadbiskup i metropolit i apostolski upravitelj Zrenjaninske biskupije mons. dr. Ladislav Nemet, SVD, uputio je čestitku novoimenovanom zrenjaninskom biskupu mons. Mirku Štefkoviću, koju prenosimo u cijelosti.

 

Preuzvišeni gospodine

Novoimenovani biskupe zrenjaninski, predragi brate Mirko!

S radošću i ponosom čestitam Tebi brate Mirko na imenovanju za moga nasljednika na katedri biskupa zrenjaninske nam biskupije. Osobito sam Bogu zahvalan što je sv. Otac Papa Franjo izabrao Tebe našeg sina s ovih prostora. Tvoja služba u Crkvi, obilježena predanošću, mudrošću i ljubavlju prema Bogu i Njegovom narodu, već je postala izvor inspiracije i blagoslova za mnoge. Kao beogradski nadbiskup i metropolit i sada još uvijek kao apostolski administrator zrenjaninske nam biskupije, želim izraziti duboko poštovanje i podršku Tvome pastirskom poslanju koje se sada iz Subotice nastavlja u Zrenjaninu.

Tvoja predanost Crkvi i vjernicima proteklih godina nije prošla nezapaženo. Tvoja sposobnost služenja i vođenja, uz Tvoju otvorenost, suosjećanje i duhovna dubina, čine Te iznimnim pastirom i učiteljem. Tvoje novo poslanje u našoj Zrenjaninskoj biskupiji pruža priliku za daljnje širenje Božje riječi i ljubavi među vjernicima te izgradnju crkvene zajednice utemeljene na istini  i ljubavi.

U svijetu gdje su izazovi sve veći, Tvoje vodstvo će biti vrlo dragocjeno. Neka Te brate Mirko Gospodin obdari mudrošću i milošću kako bi hrabro i s vjerom nosio teret Tvoje nove odgovornosti. Tvoje iskustvo, znanje i čovjekoljublje bit će neizmjerno korisni u vođenju vjernika, rastu duhovnosti i izgradnji zajednice vjere koja će biti svjetlo i utjeha u teškim vremenima.

Neka te dragi Mirko prate molitve i podrška vjernika te neka Te Gospodin blagoslovi i osnaži u svakom koraku Tvoje pastirske službe. S najiskrenijim čestitkama i molitvama za Tvoj uspješan i blagoslovljen pastirski rad, neka Te Božja ljubav uvijek nadahnjuje i vodi.

Uz duboko poštovanje,

 

 

                                                                                   † Ladislav Nemet, SVD

beogradski nadbiskup i metropolit

FOLLOW US ON: