HomenajaveGodina sv. Josipa: Srcem oca – kroz korizmu

Godina sv. Josipa: Srcem oca – kroz korizmu

U ponedjeljak 1. marta u svim župama Nadbiskupije svojim zajedničkim predanjem Bogu otvara se „mjesec Josipovog načina služenja životu“. Uime Nadbiskupije mons. Stanislav Hočevar to će učiniti na Karaburmi u crkvi Sv. Josipa Radnika u Beogradu, Pribojska 23. u 17 sati.
 
“Sv. otac papa Franjo s izvanrednom se nježnošću obraća svima nama i predočava nam nedostižni lik služenja Životu: sv. Josipa – najvećeg patrijarha i zaručnika Blažene Djevice Marije. Tako od 8. 12. 2020. do 8. 12. 2021. slavimo Godinu sv. Josipa. Zašto? Da bismo i mi živjeli i radili „srcem oca“.
Tako i mi u našoj Nadbiskupiji hoćemo posebno snažnom molitvom i pouzdanjem slaviti ovaj mjesec mart – tradicionalno posvećen sv. Josipu – kao mjesec korizme u duhu sv. Josipa te u ponedjeljak 1. marta u svim našim župama svojim zajedničkim predanjem Bogu otvaramo „mjesec Josipovog načina služenja životu“. Uime Nadbiskupije to ću učiniti na Karaburmi u Beogradu u 17 sati. Pred „ranjenim“ kipom sv. Josipa, litanijskim zazivima kucat ćemo na vrata očinskog Josipovog srca ‒ da nam pomogne živjeti njegovim načinom života.”
+ mons. Stanislav Hočevar
FOLLOW US ON: