HomenajaveHumanitarni Božićni koncert u Beogradu

Humanitarni Božićni koncert u Beogradu

Beograd, Srbija – Rezervišite datum za svečano i toplo veče u subotu, 16. decembra 2023. godine, kada će crkva Svetog Petra u Beogradu otvoriti svoja vrata kako bi ugostila jedinstveni Božićni koncert.
Organizovan u saradnji međunarodne i lokalne katoličke zajednice u Srbiji, ovaj događaj obećava nezaboravan doživljaj duha praznika.

Ovogodišnji koncert prati uspeh prvog događaja pre dve godine, 18. decembra 2021. godine. Organizatori su imali za cilj da ujedine različite božićne tradicije iz celog sveta, predstavljajući repertoar koji ne samo da uključuje lokalne božićne pesme već i čuvene svetske melodije, sve stručno aranžirane za uzbudljivo i participativno iskustvo.

Prošle godine, 17. decembra 2022. godine, zajednica je podigla lestvicu još više uz prisustvo penzionisanog beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara. Uvodeći humanitarnu dimenziju, sav prihod od događaja doniran je Caritasu kako bi se podržali oni kojima je pomoć potrebna. Naročito je značajno da je hor za ove koncerte stalno promenljiva grupa, s članovima koji se menjaju svake godine. Hrišćani svih denominacija, uključujući protestante, pravoslavce i katolike, srdačno su pozvani da učestvuju u pevanju ili doprinose na različite načine. Multikulturalni sastav grupe, obično predstavljajući najmanje 10 nacionalnosti, doprinosi lepoti ovog mozaika jedinstva.

Pripremite se da budete očarani čarobnom atmosferom koncerta, sa anđelskim zvucima i raznolikim jezicima. Posetioci će ne samo uživati u radosti slavlja, već će imati priliku da plešu i da se zajedno mole.

Ove godine, organizatori su sa posebnom pažnjom pripremali Božićni koncert, ponovno mu dajući humanitarnu svrhu. Ulaznica iznosi 500 dinara, a prisutni će imati priliku poneti kući suvenir kao uspomenu na veče. Dodatne donacije su dobrodošle, ali nisu obavezne, jer će sav prikupljeni novac ponovno biti predat Caritasu kako bi se podržao njihov plemeniti cilj.

Obeležite subotu, 16. decembar 2023. godine, u 19:00 časova u crkvi Svetog Petra. Ne propustite priliku da se okupimo i zajedno proslavimo prazničnu sezonu u duhu radosti, jedinstva i davanja. Radujemo se susretu s vama na nezaboravnoj večeri punoj prazničnog veselja.

Glavni organizatori:
Glody B. Bakulikira (DR Kongo)
Carlos Queiroz Da Cruz (Angola)
Ange-Chanelle Akimana (Burundi)
Éryka M. Yalá (Zelenortska Ostrva)

FOLLOW US ON: