Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar uputio sažalnicu povodom preminuća vlč. Antuna Pećara

Nadbiskup Hočevar uputio sažalnicu povodom preminuća vlč. Antuna Pećara

Preuzvišeni g.

Mons. dr. Vlado Košić, biskup

Ordinarijat Sisačke biskupije

 

 

Predmet: Sažalnica

 

Preuzvišeni oče biskupe,

Dok se naša srca u ovom vremenu došašća i u ovo doba teške pandemije korona virusa,   raduju slavlju rođenja našega Gospodina Isusa Krista, svećenik Zadarske nadbiskupije na službi u Vašoj Sisačkoj biskupiji, vlč. Antun Pećar, predao je  dušu Svevišnjemu i preselio se onamo, gdje Sunce nema zalaska, a smrt je u cjelini “obeskrijepljena”.

Tko se ne bi sa zahvalnošću spominjao nekadašnjega ustrajnog i požrtvovnog pastira, svećenika i župnika vlč. Pećara koji je u našoj Nadbiskupiji djelovao više od dvadeset godina i to u župi Krista Kralja u Beogradu, u župama sv. Ljudevita u Boru, sv, Jurja u Zaječaru i gdje je ostavio najdublji trag u župi Uzvišenja Svetoga Križa u Nišu (tadašnjoj župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova). Mnogi naši svećenici, ali i vjernici, sjećaju se vlč. Pečara koji je tako hrabro podizao riječ istine i učvršćivao zajedništvo Crkve. Prateći bistrim okom povijesne događaje na našim prostorima i uvijek boreći se, da Kristova Crkva bude slobodna i svjedočka, rado je predlagao uvijek nove inicijative i pomno analizirao zbivanja. Zato mi je žao, da ne mogu osobno uzeti udjela na svetoj misi zadušnici u Vašoj “majci Crkvi” i biti prisutan na posljednjem ispraćaju. U moje ime će biti prisutan tajnik naše Prve biskupijske Sinode preč. dr. sc. Hrvoje Špehar, svećenik i profesor na Fakultetu političkih znanosti, koji će Vašoj mjesnoj Crkvi izraziti našu molitvenu blizinu i sućut.

Prikazujući s moje strane sv. mise za pokojnog vlč. Antuna Pećara, izražavam Vama, pastiru Sisačke biskupije, kao i svim svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima, iskrenu sućut i molitveno zajedništvo.

Preuzvišeni g. biskupe, usrdno se molimo Gospodinu da nam pošalje novih evanđeoskih službenika, jer se naš dragi brat + Antun preselio u vječnost u ovom svetom vremenu došašća. Neka mu novorođeni Kralj bude Vječni Pastir na nebeskim poljanama.

U dubokom molitvenom zajedništvu pozdravljam Vas s posebnim poštovanjem!

+ Stanislav Hočevar,

Beogradski nadbiskup i metropolit

 

 

Preuzvišeni g.

Mons. dr. Želimir Puljić, nadbiskup

Ordinarijat Zadarske nadbiskupije

 

 

Predmet: Sažalnica

 

Preuzvišeni oče nadbiskupe,

Dok se naša srca u ovom vremenu došašća i u ovo doba teške pandemije korona virusa,   raduju slavlju rođenja našega Gospodina Isusa Krista, Vaš svećenik Zadarske nadbiskupije na službi u Sisačkoj biskupiji, vlč. Antun Pećar, predao je  dušu Svevišnjemu i preselio se onamo, gdje Sunce nema zalaska, a smrt je u cjelini “obeskrijepljena”.

Tko se ne bi sa zahvalnošću spominjao nekadašnjega ustrajnog i požrtvovnog pastira, svećenika i župnika vlč. Pećara koji je u našoj Nadbiskupiji djelovao više od dvadeset godina i to u župi Krista Kralja u Beogradu, u župama sv. Ljudevita u Boru, sv, Jurja u Zaječaru i gdje je ostavio najdublji trag u župi Uzvišenja Svetoga Križa u Nišu (tadašnjoj župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova). Mnogi naši svećenici, ali i vjernici,  sjećaju se vlč. Pečara koji je tako hrabro podizao riječ istine i učvršćivao zajedništvo Crkve. Prateći bistrim okom povijesne događaje na našim prostorima i uvijek boreći se, da Kristova Crkva bude slobodna i svjedočka, rado je predlagao uvijek nove inicijative i pomno analizirao zbivanja.

Prikazujući s moje strane sv. mise za pokojnog vlč. Antuna Pećara, izražavam Vama, pastiru Zadarske nadbiskupije, kao i svim svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima, iskrenu sućut i molitveno zajedništvo.

Preuzvišeni g. nadbiskupe, usrdno se molimo Gospodinu da nam pošalje novih evanđeoskih službenika, jer se naš dragi brat + Antun preselio u vječnost u ovom svetom vremenu došašća. Neka mu novorođeni Kralj bude Vječni Pastir na nebeskim poljanama.

U dubokom molitvenom zajedništvu pozdravljam Vas s posebnim poštovanjem!

+ Stanislav Hočevar,

Beogradski nadbiskup i metropolit 

FOLLOW US ON: