HomevestiPapa Franjo blagoslovio kipiće Djeteta Isusa

Papa Franjo blagoslovio kipiće Djeteta Isusa

Jučer, na treću nedjelju došašća, papa Franjo je na kraju podnevnoga nagovora, nakon marijanske molitve, blagoslovio kipiće Djeteta Isusa koje su djeca i obitelji donijeli na Trg svetoga Petra

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja papa Franjo je pozdravio Rimljane i hodočasnike, a posebno skupinu predstavnika obiteljī i djece iz Rima, povodom tradicionalnoga blagoslova kipića Djeteta Isusa koje će staviti u jaslice, koje su – kako je rekao – znak nade i radosti. Papa je podsjetio da tu inicijativu organizira Centar rimskih oratorija, te istaknuo da su se ove godine okupili u malom broju zbog epidemioloških mjera. Međutim, napomenuo je također da su se brojna djeca i mladi u vrijeme Angelusa susreli u župama ili u vlastitom domu te nagovor prate putem sredstava za komunikaciju, u duhovnom zajedništvu s prisutnima na Trgu svetoga Petra.

Sveti je Otac potom udijelio blagoslov, pozivajući sve da dopuste da ih, u tišini molitve ispred jaslica, privuče nježnost Isusa, koji je rođen siromašan i slab kako bi nam dao svoju ljubav. Poželjevši ugodnu nedjelju, papa Franjo je ponovno potaknuo sve da ne zaborave radost; kršćanin je radostan u srcu i u kušnji, jer je blizu Isusa; On je taj koji nam daje radost!

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: