HomevestiBangladeš s nestrpljenjem očekuje papu Franju

Bangladeš s nestrpljenjem očekuje papu Franju

Nada je nas katolika u Bangladešu da će se posjet Svetoga Oca pretvoriti u veću sigurnost za vjerske manjine – rekao je za zakladu ‘Pomoć Crkvi u nevolji’ pater Gabriel Amal Costa, misionar Papinskoga instituta za vanjske misije, rodom iz biskupije glavnoga grada Bangladeša, Dhake.

Misionar je napomenuo – priopćeno je iz spomenute zaklade – da se cijeli bangladeški narod, uključujući muslimane, raduje posjetu pape Franje, koji je na programu 1. i 2. decembra, nakon prvoga dijela putovanja, od 27. do 30. novembra, koji će Papa provesti u Mjanmaru. Kršćanska zajednica, koja čini samo 0,3% od 160 milijuna ukupnoga stanovništva Bangladeša – stoji nadalje u priopćenju – nestrpljivo očekuje Svetoga Oca, i nada se da će papa Franjo pozvati lokalne vlasti da pruže veću zaštitu vjerskim manjinama.

Nakon atentata u Dakhi, u julu 2016. godine, živjeli smo u strahu i nesigurnosti – kazao je misionar – stoga se nadamo da će nam Papa pomoći u tom smislu. Glavne su žrtve tog fanatizma vjerske manjine; – dodao je – ali pogođeni su i „neradikalni“ muslimani. Istodobno, p. Gabriel je istaknuo zauzimanje stranke na vlasti u nastojanju da se ograniči ekstremizam i da zemlja bude demokratskija.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: