Homelokalne vestiU Beogradu održan Oratorij za decu i mlade

U Beogradu održan Oratorij za decu i mlade

Oratorij za decu i mlade u organizaciji Beogradske nadbiskupije i Pastoralnog centra Papa Ivan Dobri, održan je u subotu 20. aprila u prostorijama spomenutog Pastoralnog centra u Beogradu.

Susret je započeo u prepodnevnim časovima, okupljanjem u dvorištu Marijanuma. Nakon igre i druženja, susret je nastavljen u multimedijalnoj dvorani, gde su animatori iz Subotice odžali duhovnu radionicu na kojoj su pre svega deci govorili o svetosti i o svecima. Kako bi deca bolje razumela da jedan sasvim običan čovek zapravo može postati svet i kako bi im bolje približili sam pojam svetosti, animatori su ispričali priče o životima pojedinih svetaca. Pa su tako govorili o svetoj Riti, svetom Josipu Kupertinskom, Padre Piu, blaženom Karlu Akutisu ali i o svetom Ivanu don Bosku. Govorivši o životima, na izgled sasvim običnih ljudi, deca su mogla da čuju od animatora i posebnosti vezane za ove svece, koje su dobro zapamtili jer je nakon druženja usledio kviz upravo na ovu temu – svetosti.

Nastavivši druženje u dvorištu, animatori zajedno sa decom i mladima iskoristili su lepo vreme na najbolji mogući način, nakon čega su razigranost i igra nastavljeni u dvorani Pastoralnog centra.

Misno slavlje, koje je usledilo u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je katedralni župnik i rektor Marijanuma vlč. Mihael Sokol. U interaktivnoj propovedi, vlč. Mihael je govorio o pozivu, podsetivši učesnike oratorija na duhovnu radionicu koju su imali na početku susreta. U razgovoru sa decom, propovednik je govorio o različitim pozivima, zanimanjima, a na posletku i o duhovnim zvanjima naglasivši da je upravo nedelja koja predstoji – Nedelja Dobrog pastira.

Nakon misnog slavlja susret je završio zajedničkim ručkom.

 

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: