Homelokalne vestiBožićno čestitanje kod nadbiskupa Nemeta

Božićno čestitanje kod nadbiskupa Nemeta

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Beogradu je u četvrtak 14. decembra održan božićni prijem kod beogradskog nadbiskupa i metropolita mons. dr. Ladislava Nemeta SVD, za svećenike, redovnike, Bogu posvećene osobe, predstavnike drugih crkava i vjerskih zajednica, predstavnike školstva, kulture, zdravstva, vojske, policije, civilnih vlasti grada Beograda i Republike Srbije, kao i za ambasadore i članove diplomatskog zbora.

Nazočnima se obratio nadbiskup Nemet koji je u svom govoru istakao čvrstu vjeru u Božju prisutnost i Božju ljubav prema svijetu i stvorenjima u njemu, unatoč tome što nam se može činiti da je On napustio ovaj svijet, zbog samih događanja u njemu, a posebno ratova, počevši od rata u Ukrajini, Africi, Svetoj zemlji…Nadbiskup Nemet je istakao da svoju vjeru temelji na citatu iz Evanđelja po Mateju gdje Isus kaže: “Otac koji je na nebesima daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima” te dodao: „Kako sunce izlazi svako jutro, tako je sigurno da svake godine slavimo Isusovo rođenje, koji nam je kroz svoj život pokazao što stvarno znači biti ljudska osoba. Pokazao je da je ljubav najjača spona i najpodnošljivije tkivo obitelji i ljudskih društava, ne može se ubiti, čak ni na križu.“ Nadbiskup Nemet je ovom prilikom zahvalio svima koji su u protekloj kalendarskoj godini podržali Beogradsku nadbiskupiju te istakao kako se sve njih molilo i da će se s molitvom nastaviti i u Novoj godini.

Na kraju svog govora nadbiskup Nemet je svima čestitao Božić i Novu godinu sa željom da im se ostvare njihove želje i neka im Svemogući Bog podari svoju obilnu milost i blagoslov, a  odgovornima za opće dobro mudrost da riješe velike probleme našeg vremena za stolom, u dijalogu, bez nasilja i uništenja ljudskih života i našeg zajedničkog doma, Zemlje.

Budući da je bio veliki broj diplomata koji razumiju samo engleski jezik nadbiskup Nemet je isti govor uputio i na engleskom jeziku.

Za glazbeni dio su se pobrinule sestre Jovana i Katarina Savić. Jovana je svirala violinu, a Katarina koja inače svira trombon, otpjevala je nekoliko božićnih pjesama.

Nakon upućenih čestitki prijem je nastavljen uz razgovor i prigodni domjenak.

KMC

 

 

 

 

FOLLOW US ON: