Homelokalne vestiČestitka nadbiskupa Hočevara Njegovoj Svetosti Patrijarhu Irineju povodom Uskrsa 2018.

Čestitka nadbiskupa Hočevara Njegovoj Svetosti Patrijarhu Irineju povodom Uskrsa 2018.

Njegova Svetost

gg Irinej

Arhiepiskop pećki

Mitropolit Beogradsko-Karlovački

Patrijarh srpski

Beograd

 

 

Vaša Svetosti,

 

Dok Vam iskreno zahvaljujem na meni upućenim vaskršnjim čestitkama, dozvolite mi da se i ja Vama obratim u svoje ime, kao i u ime čitave naše Beogradske Nadbiskupije. Naša Nadbiskupija je u sinodalnom procesu i ovu 2018. godinu je proglasila „Godinom zajedništva“.

Sećajući se, naime, prečesto veoma burne i kompleksne istorije, toliko većom verom i nadom se obraćamo Isusu Hristu, koji je svojim stradanjem, smrću i vaskrsenjem pobedio smrt, greh i zlo, da pomogne i nama, da budemo uvek u službi mira, zajedništva, saradnje i ljubavi. Zato molim i Vas, Vaša Svetosti, kao i čitavu Srpsku Pravoslavnu Crkvu, da nas u tim nastojanjima podrži i savetuje.

Sa naše strane izričem srdačnu zahvalu za sve znakove zajedništva i ljubavi. Vaskrslog Gospoda molimo da podari punoću duhovne snage Vama, Vaša Svetosti, svim Vašim arhijerejima, kliru, monaštvu i čitavom bogoljubivom narodu srpskom. Neba bude mir Božiji sa svima: Hristos voskrese, voistinu voskrese!

Želeći Vam lepotu slavlja svetih i uzvišenih Tajni Vaskrsa Gospodnjeg, pozdravljam Vas s osobitim poštovanjem u molitvenom zajedništvu!

 

+ Stanislav Hočevar

beogradski nadbiskup

FOLLOW US ON: