Homelokalne vestiČestitka nadbiskupa Nemeta imenovanom subotičkom biskupu Fazekasu

Čestitka nadbiskupa Nemeta imenovanom subotičkom biskupu Fazekasu

Beogradski nadbiskup i metropolit i apostolski upravitelj Zrenjaninske biskupije mons. dr. Ladislav Német, SVD, uputio je danas čestitku novoimenovanom subotičkom biskupu mons. Ferencu Fazekasu, koju prenosimo u cijelosti.

 

Preuzvišeni gospodine

novoimenovani biskupe Subotice!

Predivna je činjenica da ste na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice i Vi »rođeni« za biskupa – ordinarija slavnoga grada Subotice, koja svojom specifičnom poviješću govori više nego što mi ljudi možemo izreći svojim riječima. Svakako dolazim pred Vas uime čitave Beogradske nadbiskupije i u svoje vlastito ime s iskrenim čestitkama i najboljim željama.

Sveti otac papa Franjo povjerio Vam je, dakle, brigu za mjesnu Crkvu koja u sebi nosi veliko duhovno i kulturno bogatstvo te svestranu različitost. S Vama se sjedinjujemo i u molitvi da Vas Gospodin jača i nadahnjuje svojim Duhom Svetim, da bi i svećenici i Božji narod Subotičke biskupije mogli uvijek zahvaljivati što su upravo u Vama dobili pastira koji će ih, zagledan u Krista, voditi nasljedujući primjer Njegova blaga i ponizna Srca u kojem je izvor i ogledalo našega spasenja i posvećenja.

Neka Ljubav koja Vas je pozvala bude Vašom snagom te podari uspjeh svim Vašim budućim plemenitim pastirskim nastojanjima, u kojima Vam jamčimo molitvenu povezanost.

S bratskim pozdravima!

 

+ Ladislav Nemet

beogradski nadbiskup i metropolit

FOLLOW US ON: