Homelokalne vestiČestitka nadbiskupa Németa novoimenovanom banjolučkom biskupu Majiću

Čestitka nadbiskupa Németa novoimenovanom banjolučkom biskupu Majiću

Beogradski nadbiskup i metropolit i apostolski upravitelj Zrenjaninske biskupije mons. dr. Ladislav Német, SVD, uputio je u petak 8. decembra 2023. godine čestitku novoimenovanom banjolučkom biskupu mons. Željku Majiću koju prenosimo u cijelosti.

 

Preuzvišeni gospodine

novoimenovani biskupe banjolučki!

Danas na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, kada radosno slavimo našu nebesku Majku i njenu ulogu u Povijesti spasenja te blizinu svim ljudima osobito pak kršćanskome puku; na ovaj tako znakoviti dan koji nam je donio novu radost i novu nadu za Crkvu: Sveti Otac papa Franjo izabrao Vas je i postavio za apostolskog nasljednika u Banjolučkoj Crkvi.

Vi ste od danas postavljeni kao pastir ove nam drage sestrinske Biskupije da je čuvate i štitite te da je uvijek iznova čistite evanđeoskom ljepotom i hranite Božjom dobrotom.

U ime Crkve Beogradske – svećenika, redovnika, Bogu posvećenih osoba i vjernika laika – iskreno Vam čestitam na povjerenju, koje Vam je ukazao Petrov nasljednik i želimo Vam, da možete pod nadahnućem tolikog oblaka svetih i svjedoka Božjih upravljati narodom Božjim.

 

† Ladislav Német,

beogradski nadbiskup i metropolit

FOLLOW US ON: