HomevestiDirektor programa Vatikanskog radija dao kratku izjavu o Papinu putovanju u Armeniju

Direktor programa Vatikanskog radija dao kratku izjavu o Papinu putovanju u Armeniju

O božanskoj liturgiji koja je održana na trgu svetoga Trdata od Etchmiadzina; donosimo jučerašnji komentar Direktora programa, Vatikanskog radija, koji je pratio Svetog Oca na apostolskom pohodu Armenij, isusovca p. Andrzeja Majewskog:

Jutrošnja je euharistijska liturgija bio najvažniji događaj u cijelom Papinu putovanju. Već smo od jučer navikli vidjeti mnoge koji su sudjelovali na večernjoj molitvi: bilo je 50.000 ljudi, a ni danas ih nije bilo manje ni ovdje, u Etchmiadzinu. Svečana je liturgija izuzetna stvar, jer Istočnjaci rijetko slave na otvorenom.

Jedna stvar koja nas je iznenadila i koja puno govori o tome kako Papu u Armeniji cijene, je činjenica da se njegovo ime dva puta spomenulo za vrijeme Euharistije: prije liturgije dobili smo knjižice – i to je za nas bilo veliko iznenađenje. Još jedna vrlo važna stvar, je živi pljesak za Papu, živo reagiranje naroda, biskupâ; pogotovo kada je, na kraju svoga govora, Papa od Katolikosa zatražio blagoslov. Svi su se istočni apostolski biskupi na tu gestu ustali, što je veoma ganulo srce svih Armenaca.

Posjet je eto završio i svakako je to, za ovu zemlju i u ovom trenutku, riječ o povijesnom posjetu: Papa je prije svega s Armencima želio moliti, biti im blizu u vrijeme koje za njih nije nimalo lako: znamo da Armenija upravo proživljava ne baš miran period svoje povijesti. Vraćamo se u Rim puni dobrih dojmova o toj zemlji, ali prije svega o prihvatu i ljubavi koje armenski narod gaji prema papi Franji – kazao je na koncu svoje izjave pater Majewski.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: