Homelokalne vestiDuhovi – posjet nadbiskupa i prva pričest u Zaječaru

Duhovi – posjet nadbiskupa i prva pričest u Zaječaru

Ovogodišnja svetkovina Pedesetnice bila je posebno svečana za župljane Župe sv. Jurja u Zaječaru. Posjetio nas je beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar

Zbog nemogućnosti, uzrokovane izvanrednim stanjem izazvanim pandemijom, da predvodi slavlje župske slave koje se redovito održava 23. aprila (Sv. Juraj), naš pastir nas je posjetio i predvodio euharistijsko slavlje na veliku svetkovinu 31. maja, na Duhove. Sakupili su se vjernici iz Zaječara, ali i iz Negotina i Knjaževca (s područja koje pripada župi). Nadbiskup nas je svojom nazočnošću i riječima ohrabrenja uisitnu obradovao. Bila je to izvanredna prilika i da se našem nadbiskupu čestita dvadeseta obljetnica njegovog biskupskog ređenja. Još jedan razlog radosti naše župe bio je i taj što su prvu pričest primili dvojica naših prvopričesnika, djeca obitelji u poslanju koje već nekoliko godina žive u Zaječaru. To su Isacco Sorichetti, sin talijanske obitelji, i José Goday Garcia, sin španjolske obitelji. Njih su dvojica bili presretni što su prilikom svečanosti svoje prve pričesti mogli primiti Isusa u svoj život.

Liturgijsko slavlje je bilo vrlo svečano i nastavilo se druženjem oko obiteljskog stola svih župljana s našim nadbiskupom.

(M.L./kmc)

FOLLOW US ON: