Homelokalne vestiImenovanja, razrješenja i premještaji svećenika u Beogradskoj nadbiskupiji

Imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika u Beogradskoj nadbiskupiji

Beogradski nadbiskup mons. dr. Ladislav Nemet, SVD donio je, u utorak, 4. jula 2023., odluke o imenovanjima, razrješenjima i premještajima svećenika u Beogradskoj nadbiskupiji. Odluke prenosimo u cijelosti.

 

– mons. Grzegorz Chudek, uz zadržavanje dosadašnjih službi, imenovan je župnim administratorom  župe Krista Kralja u Beogradu.

vlč. Andrej Ďuríček, imenovan je pastoralnim pomoćnikom u župama sv. Leopolda Mandića u Jagodini i sv. Mihaela, arkanđela u Kraljevu.

vlč. Aleksandar Kovačević, razriješen je službe župnika župe Krista Kralja u Beogradu, ekskardiniran je iz Beogradske nadbiskupije i dopuštena je inkardinacija u Srijemsku biskupiju.

vlč. Antun Kragol, razriješen je službe župnika župe sv. Mihaela, arkanđela u Kraljevu i imenovan je pastoralnim pomoćnikom u župama: Uzvišenja sv. Križa u Nišu, Sv. Majke Tereze iz Kalkute u Aleksincu, sv. Ljudevita, kralja u Boru i sv. Jurja u Zaječaru.

vlč. Marijan Lindić, razriješen je službe župnika u župama sv. Ljudevita, kralja u Boru i sv. Jurja u Zaječaru i stavljen je na raspolaganje svome Ordinariju u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

preč. Ivan Poleto, uz zadržavanje dosadašnjih službi, imenovan je za upravitelja župe sv. Mihaela, arkanđela u Kraljevu.

prof. dr. vlč. Hrvoje Špehar, svećenik Beogradske nadbiskupije, dopuštenjem beogradskog nadbiskupa mons. Ladislava Nemeta, a odlukom sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, imenovan je duhovnim pomoćnikom u samostanu Kćeri Srca Isusova u Lasinji.

– preč. Marko Trošt, uz zadržavanje dosadašnjih službi, imenovan je župnim administratorom  župa sv. Ljudevita, kralja u Boru i sv. Jurja u Zaječaru.

KMC

FOLLOW US ON: