HomevestiIznenadni posjet pape Franje periferiji Rima

Iznenadni posjet pape Franje periferiji Rima

Na slici: Susret s korisnicima doma “CasAmica”

Papa Franjo je jučer posjetio ustanovu za smještaj teško bolesnih koji se liječe u Rimu i njihovih obitelji, te dom za djecu s poteškoćama u razvoju

Papa Franjo je u subotu poslijepodne, u pratnji nadbiskupa Rina Fisichelle, predsjednika Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, posjetio ustanovu “CasAmica” koja pruža smještaj teško bolesnim osobama na liječenju u Rimu i njihovim obiteljima. I osoblje i korisnici bili su zapanjeni zbog Papinog neplaniranog posjeta.

“CasAmica” – darovi i riječ utjehe

Nakon što ga je pozdravilo iznenađeno osoblje, Sveti Otac se malo igrao i našalio s djecom, a potom je razgovarao s njihovim roditeljima, te ostalim pacijentima i njihovim obiteljima. Štićenici spomenute ustanove dolaze iz raznih dijelova Italije, te Bugarske i Maroka. Papa Franjo je sve prisutne ohrabrio riječima utjehe, a prije odlaska podijelio im je darove i ostavio pisanu uspomenu na taj posjet.

“Il Ponte e l’Albero” (“Drvo i most”) – odgovor na pismo

Sveti Otac se potom uputio u ustanovu “Il Ponte e l’Albero”, smještenu u siromašnoj četvrti na jugu Rima, u kojoj se nalazi dvanaestero mladih s poteškoćama u razvoju. Naime, ti su mladi ljudi papi Franji prije nekoliko mjeseci napisali pismo u kojem su iznijeli svoje svakodnevne teškoće, volju da se i dalje trude uz potporu liječnika i ostalih pomoćnika, kao i želju za Papinim posjetom. Sveti Otac ih je zatekao usred njihovih redovitih aktivnosti, te ih sve iznenadio svojim posjetom. Papa je sjeo s njima, hrabrio ih i odgovarao na njihova pitanja.

Posjet, kolač i malo poezije na dar

Na vijest o iznenadnom posjetu pape Franje, neki su roditelji tih mladih došli kako bi zagrlili Svetoga Oca i zahvalili mu. Bilo je vrlo emotivno, Papa je pitao djecu da mu ispričaju o svom životu i svojim problemima – rekla je za našu radijsku postaju Barbara Fedeli, ravnateljica spomenute ustanove za rehabilitaciju. Papa Franjo je prije povratka u Vatikan mladim štićenicima poklonio veliki kolač za predstojeće božićne blagdane, a oni su mu pak uzvratili poezijom koju su sami napisali.

(rv/kmc)

 

FOLLOW US ON: