HomevestiJubilej zatvorenika. Don Balducchi: Papa otvara svoj dom svim ljudima

Jubilej zatvorenika. Don Balducchi: Papa otvara svoj dom svim ljudima

Papa Franjo će sutra u bazilici Svetoga Petra slaviti misu u prigodi Jubileja zatvorenika. U proslavi jubileja sudjelovat će oko 4000 osoba, među kojima sadašnji i bivši zatvorenici, njihova rodbina, djelatnici, kapelani i zatvorski policajci iz 12 zemalja. Na misi će biti nazočno tisuću kažnjenika.

Osvrnuvši se u razgovoru za našu radijsku postaju na taj važni događaj koji se održava pri kraju jubilejske godine Milosrđa, don Virgilio Balducchi, glavni inspektor zatvorskih kapelana, prije svega je istaknuo da se kažnjenici već dugo pripremaju, jer je većina njih sudjelovala u svečanosti otvaranja Svetih vrata u zatvorima, te u razmišljanjima, svjedočanstvima i molitvi. Zatvorenici koji dolaze na ovaj susret, prošli su određenu pripravu za taj trenutak s Papom – napomenuo je don Virgilio.

Na novinarovo pitanje što za njih znači događaj poput ovoga, rekao je da se gotovo može reći da ih Bog nije samo potražio, nego ih je poveo kući. Mislim da je to najveća poruka, što se tiče blizine koja se pruža tim ljudima, a i što se tiče osjećaja da je Crkva dom za svaku osobu; Bog prihvaća sve ljude! Mislim da je to najveća gesta jer (…) Papa ih prima u svojemu domu – istaknuo je don Virgilio.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: