HomevestiMons. Lászlo Német ponovno preuzeo vođenje Zrenjaninske biskupije

Mons. Lászlo Német ponovno preuzeo vođenje Zrenjaninske biskupije

Putem Okružnica Zrenjaninske biskupije, mons. Laszlo Nemet, SVD, obavijestio je svećenike i vjernike da je od 25. augusta ponovno preuzeo vođenje Zrenjaninske biskupije.

„Zahvaljujem mons. Martinu Roosu, umirovljenom temišvarskom biskupu, zbog njegova nedavnog doprinosa radu biskupije u svojstvu apostolskog upravitelja. Njegovo se ime i dalje spominje na svakoj misi. Obavijestit ćemo vas pravovremeno o svim promjenama. Molim Božji blagoslov za vaš život i rad!“, ističe se u obavijesti iz zrenjaninskoga biskupskoga Ordinarijata koju je potpisao biskup Német.

Budući da je biskup Nemet zbog bolesti dulje vrijeme tijekom 2019. godine i proljeća 2020. bio na rehabilitaciji, papa Franjo je, preko Kongregacije za biskupe, 6. marta 2020. godine imenovao mons. Martina Roosa, sedamdesetosmogodišnjeg umirovljenog biskupa Temišvarske biskupije, za apostolskog upravitelja Zrenjaninske biskupije „sa svim pravima i ovlastima koje pripadaju dijecezanskom biskupu“. O tom je dekretu svećenstvo Banata obavijestio apostolski nuncij u Srbiji mons. Luciano Suriani 12. marta. Biskup Roos upravljao je Zrenjaninskom biskupijom u teškom vremenu izvanrednoga stanja u Srbiji uvjetovanog pandemijom (15. marta – 6. maja), te u vremenu nakon toga.

(ika/kmc)

FOLLOW US ON: