HomevestiNa tiskovnoj konferenciji kardinal Scola predstavio Papin posjet Milanu

Na tiskovnoj konferenciji kardinal Scola predstavio Papin posjet Milanu

Kardinal Angelo Scola, milanski nadbiskup, je na tiskovnoj konferenciji 27. februara predstavio pastoralni pohod pape Franje milanskoj nadbiskupiji.

Papa dolazi učvrstiti nas u vjeri i pokazati nam ono što je zaista važno u životu. To je, smatra milanski nadbiskup, svrha Papina pastoralnog posjeta Milanu. Bit će to naporan dan za Svetoga Oca i za službu sigurnosti, ali će radost susreta jamačno zasjeniti napore i nazočnost velikoga mnoštva redarstvenika. Oko četiri tisuće i 600 dragovoljaca pripremat će Papin posjet ambrozijanskoj Crkvi. Nakon kratkoga posjeta milanskoj periferiji, Papa će se u prvostolnici susresti s klerom, a potom će posjetiti zatvor ‘San Vittore’, gdje će objedovati sa zatvorenicima.

Glavni događaj pastoralnoga pohoda bit će sveta misa koju će Sveti Otac s početkom u 15 sati predvoditi u parku u Monzi, a očekuje se da će na misi sudjelovati oko 500 tisuća osoba. Oko 3.500 autobusa i 400 posebnih vlakova prevozit će vjernike do parka. Svi su pozvani da putuju na održiv način, biciklima ili pješice. Papin posjet će biti prigoda za susret svih ljudi, vjernika i nevjernika. Nakon svete mise, Papa će na nogometnom igralištu „San Siro“ susresti krizmanike, gdje će mu biti uručen izvanredni plan za iskorjenjivanje dječjega siromaštva u Milanu do 2020. godine.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: