Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar čestitao Božić Patrijarhu Irineju

Nadbiskup Hočevar čestitao Božić Patrijarhu Irineju

Vaša svetosti!

Godina 2019, koja je za Vašu crkvu tako značajna i inspirativna, odlazi u večnost. Bila je to prilika za tolika promišljanja, studije, susrete i poglede u budućnost… Još jednom Vama, Vaša svetosti, kao i svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i bogoljubivom narodu Božijem od sveg srca čestitam, zazivajući na Vas Božiji blagoslov!

Dok prizivamo u sećanje protekle epohe i istoriju, radosno otkrivamo da je ovaploćena Reč Božija ušla u istoriju, s nama se sjedinila i tako za nas postala Put, Istina i Život. Tog čudesnog ulaska onog Večnog u našu prolaznost prisećamo se upravo ovih dana kad ‒ na različite načine, ali s istim sadržajem, istom verom, nadom i ljubavlju ‒ proslavljamo neizrecivu Tajnu Božijeg rođenja.

U ime Beogradske nadbiskupije i u svoje ime od srca želim da Bogomladenac svekoliku Vašu Crkvu ispuni svojim nebeskim blagodatima, mirom i radošću.

 

Mir Vama: Hristos se rodi – vaistinu se rodi!

 

On, Gospodar vremena, neka Vas i sve članove Vaše drage Crkve prati u godini 2020. i ispunjava svetošću i ljubavlju!

Čvrsto se nadamo da ćemo sve više i više zajedno svedočiti za Njegovu svetu prisutnost među nama i svim stanovnicima Zemlje, pogotovo naše domovine. I ponovo omogućavati susret s Njim, jer samo On zna šta je u čoveku i  samo On može svaku ljudsku ličnost da ispuni smislom, ljubavlju, nadom i mudrošću.

Želeći Vam blagoslovljeno svedočenje i dalje uspešno vođenje Vaše svete Crkve, pozdravljam Vas s posebnim poštovanjem!

 

† Stanislav Hočevar,

beogradski nadbiskup i metropolit

FOLLOW US ON: