Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar primio delegaciju Nacionalne Garde Ohaja

Nadbiskup Hočevar primio delegaciju Nacionalne Garde Ohaja

U sredu 6. septembra beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar primio je u kuću Ordinarijata delegaciju Nacionalne Garde Ohaja na čelu sa brigadnim generalom Džozefom Čizolmom, pukovnike Endrjua Akvina i Danijela Burisa, zatim potpukovnika Džejmsa Sizmora kao i njihove domaćine iz Vojske Republike Srbije načelnika Odeljenja za veru pukovnika dr Sašu Milutinovića, majora Gorana Avramova, kapetana Aleksandra Zatezala i zastavnike Radonju Vućića i Elvira Selimovića.

Ova poseta je bila prilika da se gosti iz Ohaja upoznaju sa beogradskim nadbiskupom mons, Stanislavom Hočevarom te ulogom i istorijom katoličke Crkve u Srbiji. Takođe je bila prilika da porazgovaraju o važnosti slobode veroispovesti u vojsci kao i o značaju uloge vojnih sveštenika u jačanju duhovnih i moralnih vrednosti kod vojnika i negovanju vojničkih vrlina i oblikovanju građanske odgovornosti kod pripadnika oružanih snaga.

Nadbiskup je gostima iz Ohaja pokazao kuću Ordinarijata i objasnio koju poruku nose mozaici i simboli u ovoj kući, naglasivši između ostalog da je to kuća “Susreta” i dijaloga, mesto gde se susreću mnogi narodi i različite veroispovesti. Nadbiskup Hočevar je na kraju susreta priredio večeru za sve goste. Na prijemu je učestvovao i apostolski nuncije u Republici Srbiji, nadbiskup mons. Lučano Surijani.

(kmc)

FOLLOW US ON: