Homelokalne vestiNadbiskup Nemet susreo se s neokatekumenskim zajednicama Beogradske nadbiskupije

Nadbiskup Nemet susreo se s neokatekumenskim zajednicama Beogradske nadbiskupije

Božja je providnost udijelila neizmjeran dar da je u subotu 10. juna 2023. beogradski nadbiskup i metropolit mons. dr. Ladislav Nemet u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu srdačno primio neokatekumenske zajednice koje djeluju u Beogradskoj nadbiskupiji.

Na susretu su bile prisutne zajednice iz Beograda, Smedereva, Šabca, Valjeva, Bora, Zaječara, Niša te obitelji iz Missio ad gentes u Beogradu, Smederevu i Nišu. Zajednice su pratili njihovi župnici i ekipa odgovornih katehista za Neokatekumenski put u Srbiji.

Susret je započeo s jutarnjom molitvom. Nakon izmoljenih psalama i proglašenja Evanđelja, neka braća su iznijela svoja svjedočanstva kako Bog djeluje u njihovu životu u konkretnim situacijama. Braća su željela istaknuti kako Bog nije plod nekih njihovih ideja ili subjektivnih mišljenja, već da Bog postoji i djeluje u njihovom životu unutar Crkve preko Neokatekumenskoga puta.

Nakon svjedočanstava nadbiskup Nemet je uputio pastirsku riječ. Ohrabrio je zajednice koje su prisutne po cijeloj Nadbiskupiji da nastave ono poslanje koje im je Crkva povjerila, a to je poslanje isto uputio i Isus svojim apostolima: „Vi ste sol zemlje, svjetlo svijeta i kvasac zemlje.“ Nadbiskup je najviše govorio o riječi „kvasac“ jer je time želio pokazati da kršćani, iako malobrojni, mogu svojim kršćanskim življenjem uskvasati cijeli svijet.

Nakon molitve uslijedio je ručak u kojem su sva braća imala priliku osobnog susreta s nadbiskupom.

Susret je zaključen euharistijskim slavljem. Na slavlju se pokazala velika radost i upućena je zahvalnost nadbiskupu. Nadbiskup Nemet je pokazao ljubav i podršku prema Neokatekumenskom putu te potakao ih da i dalje sudjeluju u navještanju Radosne vijesti, Kristove pobjede nad smrću.

 

Neokatekumenski put

FOLLOW US ON: