HomevestiNew York: preminulo najmanje 15 redovnika i redovnica

New York: preminulo najmanje 15 redovnika i redovnica

Preminula je i sestra Francesca koja je radila s Majkom Terezijom iz Kolkate te je bila jedna od osnivačica reda Misionarki ljubavi.

Najmanje 15 redovnika i redovnica koji žive u saveznoj američkoj državi New York preminuli su od posljedica zaraze koronavirusom, prenosi CNA. Najteže su pogođeni misionarska braća iz Maryknolla čijih je deset svećenika preminulo od početka aprila. U svijetu djeluje 288 svećenika koji su članovi ovog misionarskog društva od čega njih 123 živi u New Yorku. Vrhovni poglavar misionara iz Maryknolla, vlč. Raymond Finch, izjavio je kako je još 15 druge braće pozitivno na virus te da su trojica u “vrlo ozbiljnom stanju”.

Bolesti COVID-19 podlegle su i tri sestre Maryknolla, dok ih je još 30 pozitivno na virus. “Prisjećamo se prekrasnog duha naših sestara koje je Gospodin pozvao k sebi i molimo se da se druge sestre i članovi osoblja u potpunosti oporave i što prije vrate doma”, stoji na web stranici sestara Maryknolla.

Misionarke ljubavi koje žive u njujorškoj četvrti Bronx izgubile su dvije svoje sestre koje su oboljele od COVID-19. Jedna od preminulih je sestra Francesca koja je radila s Majkom Terezijom iz Kolkate te bila jedna od osnivačica reda. Sestre su poznate po skrbi za najsiromašnije stanovnike New Yorka kojima pružaju svakodnevnu duhovnu i materijalnu skrb, a iako su izložene opasnosti od novih zaraza, nisu zatvorile svoju kuhinju u kojoj dijele obroke najsiromašnijima.

Na pogrebu misionarki ljubavi bio je i nadbiskup New Yorka, kardinal Timothy Dolan. “Tugujemo zbog njih, nedostaju nam njih dvije, ali zahvalni smo Bogu za primjer svete Majke Terezije iz Kolkate i njezinih misionarki ljubavi”, izjavio je Dolan.

(Ivo Džeba/Bitno.net/KMC)

FOLLOW US ON: