Homelokalne vestiO. Lojze Letonja, lazarist, proslavio 50. obljetnicu redovništva

O. Lojze Letonja, lazarist, proslavio 50. obljetnicu redovništva

U crkvi sv. Ćirila i Metoda na Banovom Brdu u Beogradu, večernjim euharistijskim slavljem u utorak, 31. avgusta 2021. godine, o. Lojze Letonja, župnik i poglavar zajednice Misijske družbe sv. Vinka Paulskog – lazarista u Beogradu, proslavio je 50. obljetnicu otkako je stupio u družbu lazarista i postao redovnikom. Uz svečara u euharistijskom slavlju sudjelovala su šestorica svećenika predvođena fra Ilijom Alandžakom, dekanom Beogradskog dekanata, a svoje molitveno zajedništvo i povezanost s o. Letonjom iskazao je svojom prisutnošću i mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup i metropolit beogradski.

U kratkoj propovijedi o. Letonja je iznio svoj redovnički put pobrojivši službe koje je kao redovnik obnašao i to one od godine novicijata koju je proveo u Beogradu, preko teološkog studija u Ljubljani, služenja u Sloveniji, Hrvatskoj, Madagaskaru, Rusiji, Makedoniji i ponovnog povratka u Beograd gdje se i sada nalazi. Bogu je zahvalio za sve milosti koje mu je kao redovniku udijelio te se je svesrdno ponovno utekao zagovoru sv. Vinka Paulskog, osnivaču lazarista, kako bi i dalje ostao ponizan i revan redovnik i svećenik.

Na koncu euharistijskog slavlja Nadbiskup je jubilarcu čestitao zlatnu obljetnicu redovništva i zahvalio mu na požrtvovnom svećeničkom radu u Beogradskoj nadbiskupiji. «Biti vjeran kroz 50 godina nije šala. Potrebno je mnogo vjernosti i dosljednosti posebno danas u izazovnim vremenima», istaknuo je Nadbiskup zahvalivši slavljeniku i zaželjevši mu da i danas radi očaran svojom karizmom. «Trebamo više slaviti ono što jesmo: Božja djeca; da smo po redovničkim zavjetima i svećeničkom posvećenju osoba koja se suobličuje Isusu Kristu», naglasio je Nadbiskup poželjevši slavljeniku da i dalje sa što većim oduševljenjem predaje drugima ono što je i sam po svom poslanju primio.

FOLLOW US ON: