HomevestiObjavljen program Papinog putovanja u Panamu

Objavljen program Papinog putovanja u Panamu

Papa će 24. januara 2019. u glavnom gradu Paname službeno otvoriti Svjetski susret mladih

Tiskovni ured Svete Stolice jučer je objavio program putovanja pape Franje u Panamu, gdje će sudjelovati na Svjetskom susretu mladih koji će se u toj zemlji održati od 22. do 27. januara sljedeće godine

Papa će otputovati iz rimske zračne luke Fiumicino 23. januara oko 9.30 sati te oko 17 sati stići u glavni panamski grad. Nakon svečanosti dobrodošlice otići će u apostolsku nuncijaturu. U četvrtak, 24. januara, Papa će se u jutarnjim satima susresti s Predsjednikom države, a nakon toga će se obratiti vlastima, diplomatskom zboru i predstavnicima društva. Istoga će dana, nakon susreta s biskupima Srednje Amerike, oko 17.30 sati po lokalnom vremenu službeno otvoriti Svjetski susret mladih.

Susret s maloljetnim zatvorenicima

U petak, 25. januara, papa Franjo će u maloljetničkom zatvoru u 10.30 sati predvoditi pokorničko bogoslužje. Istoga će dana u 17.30 sudjelovati s mladima u pobožnosti Križnoga puta. U subotu, 26. januara, Papa će slaviti svetu misu posvete oltara katedralne bazilike ‘Santa Maria la Antigua’, u zajedništvu sa svećenicima, posvećenim osobama i laičkim pokretima.

  1. januara misa s mladima

Nakon ručka s bogoslovima u Sjemeništu sv. Josipa, Sveti Otac će sudjelovati na bdijenju s mladima na Polju sv. Ivana Pavla II. u Metro parku, a na istom će mjestu u nedjelju 27. januara, u 8 sati, slaviti središnju svetu misu Svjetskog susreta mladih. Nakon mise Papa će posjetiti prihvatni centar za osobe bez emocionalne i financijske podrške koje žive s HIV – om i AIDS – om, “Dobri Samaritanac”. Istoga će se dana, ujedno i posljednjega tog Svjetskog susreta mladih, na stadionu Rommel Fernandez susresti s volonterima različitih organizacija, a nakon oproštajne svečanosti uputit će se u panamsku zračnu luku i potom zrakoplovom u Rim.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: