Homelokalne vestiOdržan sastanak Uredničkog veća časopisa “Blagovest”

Održan sastanak Uredničkog veća časopisa “Blagovest”

U organizaciji Katoličkog mesijskog centra Beogradske nadbiskupije u četvrtak, 14. septembra održan je prvi sastanak  Uredničkog veća časopisa Beogradske nadbiskupije “Blagovest” u okviru nove školske i pastoralne godine a ujedno i prvi od kako je vodstvo Beogradskom nadbiskupijom preuzeo beogradski nadbiskup i metropolit mons. dr. Ladislav Nemet. Sastanak je održan u prostorijama ordinarijata Nadbiskupije.

Pozdravivši dosadašnja zalaganja i trud  nadbiskup Nemet, koji je već upoznat sa radom ovog časopisa, upoznao se sa radom samog uredništva, izneo svoja zapažanja ali i predložio promene u samom izdanju Blagovesti. Počevši od sadržanosti ali i dužine samih tekstova, koji bi prevashodno trebali da privuku čitaoce, mons. Nemet je naglasio značaj fotografija „kojih bi trebalo da bude više“, istakao je. Štampa u boji takođe je jedna od novina koja će se već od narednog broja naći pred čitaocima ovog lista, što je i bila dugogodišnja želja samog uredništva.

Članovi Uredničkog veća izneli su svoje predloge, te se počelo planirati i obeležavanje 100 godišnjice koju će u 2024. godini proslaviti i Nadbiskupija ali i sam časopis Blagovest.

 

KMC

FOLLOW US ON: