Homelokalne vestiOtvorenje i blagoslov novih prostorija Katoličkog medija centra

Otvorenje i blagoslov novih prostorija Katoličkog medija centra

U utorak 15. maja smo prisustvovali na otvorenju i blagoslovu novih prostorija Kmc-a (Katoličkog medija centra) u Beogradu koji je u službi Beogradske nadbiskupije. Nadbiskup mons. Stanislav Hočevar je predvodio ceremoniju i rekao da se raduje ovom trenutku jer je to prilika da na novi način sagledamo koji je zadatak i poruka našeg Medija centra. On želi da bude pravi komunikator u službi naših vernika pa i svih ljudi koji se zalažu da na autetntični način prenose Hristovu poruku. Direktor Medija centra, vlč. Ivan Poleto, podsetio je da je sedma nedelja nakon uskrsa posvećena medijima i komunikaciji. Istakao je nekoliko rečenica poruke papa Franje za 52. svetski dan medija i komunikacije gde kaže: “Komunikacija je dio Božjeg nauma sa čovjekom i osnovni način na koji doživljavamo zajedništvo. Čovjek, stvoren na sliku i priliku svoga Stvoritelja, može izraziti i dijeliti sve što je istinito, dobro i lijepo. Kadar je opisati svoja iskustva i svijet koji ga okružuje, i tako stvarati povijesno sjećanje i razumjeti zbivanja. Ali ako čovjek slijedi vlastitu oholost i sebičnost, tada može i svoju sposobnost komunikacije koristiti na krivi način kao što se vidi od samih početaka iz biblijskih izvješća o Kajinu i Abelu i Babilonskoj kuli (usp. Post 4, 4-16; 11, 1-9). Iskrivljivanje istine tipični je znak toga izobličavanja, kako na pojedinačnoj razini tako i na razini zajednice. Naprotiv, kad smo vjerni Božjem planu, komunikacija postaje djelotvoran izraz našeg odgovornog traganja za istinom i našeg stremljenja dobru”.

Vlč. Poleto se zahvalio svima koji su pridoneli uređenju prostorija, a pre svega crkvenoj humanitarnoj organizaciji “Renovabis” iz Nemačke koja je finansirala ceo projekt.

Otvaranju i blagoslovu novih prostorija pridružili su se svećenici, saradnici Nadbiskupije i delatnici Župnog Caritasa crkve Krista Kralja.

(kmc)

FOLLOW US ON: