HomevestiPapa Franjo: Molimo za djecu u Jemenu

Papa Franjo: Molimo za djecu u Jemenu

Ima djece koja su gladna i žedna, nemaju lijekova, te žive u smrtnoj opasnosti

S velikom zabrinutošću pratim humanitarnu krizu u Jemenu – rekao je papa Franjo, danas 3. februara nakon podnevne molitve i istaknuo – Stanovništvo je iscrpljeno dugim sukobom i mnoga djeca pate od gladi, no nije moguće doći do zaliha hrane. Vapaj te djece i njihovih roditelja uzdiže se pred Božje lice. Upućujem apel zainteresiranim stranama i međunarodnoj zajednici da hitno omoguće poštovanje postignutih dogovora, osiguraju podjelu hrane i rade za dobrobit stanovništva. Sve pozivam da mole za braću u Jemenu. Molimo snažno, jer ima djece koja su gladna i žedna, nemaju lijekova, te žive u smrtnoj opasnosti – rekao je Papa.

Naime, u Jemenu koji je izmučen sukobom najranjivija su djeca. Prema podacima humanitarne organizacije ‘Save the Children’, među raseljenima, maloljetnika je jedan i pol milijun. Mnogi su prisiljeni napustiti školu. Velika je opasnost da budu žrtve različitih oblika iskorištavanja i zlostavljanja. Mnogo je djece koja i dalje umiru zbog nedostatka hrane i lijekova.

Danas se u Italiji slavi ‘Dan za život’ čiji je moto „Život je budućnost“ – rekao je Papa i nastavio – Pridružujem se poruci talijanskih biskupa i ohrabrujem crkvene zajednice koje na mnogo načina promiču i podržavaju život. Sve je više potrebna konkretna zauzetost kako bi se poticalo rađanje, uključujući ustanove i različite kulturne i društvene stvarnosti, prepoznajući obitelj kao krilo koje rađa društvo.

Na Dalekom istoku i u drugim krajevima svijeta, 5 februara milijuni ljudi slave mjesečevu novu godinu – rekao je Sveti Otac i dodao – Srdačno pozdravljam sve, želeći im da u svojim obiteljima prakticiraju one kreposti koje pomažu živjeti u miru sa sobom, s drugima i sa svim stvorenim. Pozivam na molitvu za dar mira koji treba prihvatiti i njegovati uz doprinos svih ljudi.

Pozdravivši također sve prisutne hodočasnike, Papa je pozdravio mlade članove Katoličke akcije rimske biskupije. Drago mi je da vas na kraju „karavane mira“ mogu pozdraviti zajedno s kardinalom vikarom, svećenicima, roditeljima i odgojiteljima – rekao je Sveti Otac i primijetio – Tom inicijativom otvarate slavlje povodom 150. obljetnice osnivanja Katoličke akcije u Rimu i 50. godišnjice rođenja Rimske katoličke akcije. Želim vam da budete radosni svjedoci mira i bratstva – rekao je na kraju papa Franjo i zaključio – Za manje od sat vremena otputovat ću u kratki, ali važan posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Molim vas da me pratite molitvom.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: