HomevestiPapa Franjo: Neka se ostvari Isusova želja da svi budu jedno

Papa Franjo: Neka se ostvari Isusova želja da svi budu jedno

U podnevnom se nagovoru, u nedjelju 17. januara, Papa osvrnuo na  Dan za produbljivanje i razvoj dijaloga između katolika i Židova, te na Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana koja započinje u ponedjeljak

Ostanite u mojoj ljubavi, donijet ćete mnogo roda – tim je Isusovim riječima nadahnuta tema ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, koja je započela 18. januara – podsjetio je Papa u podnevnom nagovoru – a završit će u ponedjeljak, 25. januara, Večernjom u bazilici svetoga Pavla izvan zidina, zajedno s predstavnicima drugih Crkvi i kršćanskih zajednica prisutnih u Rimu. Molimo skladno ovih dana kako bi se ostvarila Isusova želja da svi budu samo jedno. Jedinstvo, koje je uvijek iznad sukoba – istaknuo je papa Franjo.

Sveti je Otac potom spomenuo Dan za produbljivanje i razvoj dijaloga između katolika i Židova, koji se danas obilježava u Italiji. Radujem se zbog te inicijative koja se održava već više od 30 godina, i nadam se da će donijeti obilje plodova bratstva i suradnje – rekao je papa Franjo.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: