HomevestiPapa Franjo pozdravio redovnice i volontere Ambulante sv. Marte

Papa Franjo pozdravio redovnice i volontere Ambulante sv. Marte

Na slici: Papa Franjo gasi svjećicu na rođendanskoj torti, na susretu s djelatnicima, djecom i njihovim obiteljima iz Ambulante svete Marte  (AFP or licensors)

Veliko je veselje vladalo u Dvorani Pavla VI., u zajedništvu s djecom i osobljem Ambulante svete Marte koja pruža pomoć djeci, posebno novorođenoj, u teškoćama. Papa je zajedno s djecom ugasio svjećicu na torti za njegov današnji rođendan

Nije lako raditi s djecom, ali nas uči da se, kako bismo shvatili stvarnost života, trebamo spustiti onako kako to činimo kada želimo poljubiti neko dijete. Ona nas tomu uče. Ohole osobe ne mogu razumjeti život, jer nisu sposobne spustiti se – tim se riječima Sveti Otac danas prijepodne, prije podnevnoga nagovora, u Dvorani Pavla VI. obratio redovnicama družbe Kćeri milosrđa svetoga Vinka Paulskoga, volonterima Ambulante svete Marte, te roditeljima i djeci kojima pomaže ta ustanova koja pruža liječničku pomoć djeci u teškoćama, iz cijeloga svijeta, i to bez razlike što se tiče rase, nacionalnosti ili religije.

Sposobni spustiti se

Svi mi djeci mnogo dajemo – rekao je Papa zahvaljujući nazočnim liječnicima i časnim sestrama te dodao – ali to ostaje najvažnija pouka. Spusti se, budi ponizan; tako ćeš naučiti razumjeti život i ljude. Svi vi imate tu sposobnost da se spustite; hvala vam za to – istaknuo je Sveti Otac.

Torta za Papu

Kada je došao u Dvoranu Pavla VI., papa Franjo je pozdravio svako dijete posebno, te sjeo među njih na stube. Dočekalo ga je radosno, raspjevano božićno ozračje i velika torta za rođendan koji slavi sutra. U kratkom pozdravu Papa se upitao što bi Marija bila napravila da se Dijete Isus prehladilo ili dobilo gripu. Nisam siguran da je u Nazaretu ili u Egiptu bila koja ambulanta, ali znam sigurno kako bi, da je Gospa živjela u Rimu, donijela dijete u vašu ambulantu – rekao je Papa.

Poslušavši svjedočanstvo nekoliko dječaka i djevojčica, te dviju majki, iz Perua i Maroka, Papa je svima poželio sretan Božić, te djeci darovao čokoladne bombone.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: