HomevestiPapa imenovao novog tajnika Uprave dobrima Svete Stolice (APSA)

Papa imenovao novog tajnika Uprave dobrima Svete Stolice (APSA)

Papa Franjo povjerio je tu službu dr. Fabiju Gasperiniju, laiku s dugom karijerom u financijskom sektoru, posebice na području savjetovanja i revizije

Papa Franjo imenovao je 58-godišnjeg Fabija Gasperinija tajnikom Uprave dobrima Svete Stolice (APSA). Tijekom duge karijere u financijskom sektoru, Gasperini je radio kao savjetnik i revizor u financijskim institucijama kao što su banke, osiguravajuća društva i društva za upravljanje imovinom. Trenutno je voditelj talijanskog ureda za financijsko savjetovanje u revizorskoj tvrtci „Ernst and Young“ i član Talijanske udruge unutarnjih revizora.

Upravu dobrima Svete Stolice uspostavio je papa Pavao VI. apostolskom konstitucijom „Regimini Ecclesiae Universae“ 15. augusta 1967. godine. Taj je ured odgovoran za upravljanje imovinom u vlasništvu Svete Stolice i dobrima koja su joj povjerile druge ustanove Svete Stolice, namijenjenima za osiguranje sredstava potrebnih za ispunjavanje funkcija Rimske kurije. Predsjednik je Uprave dobrima Svete Stolice biskup Nunzio Galantino.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: