HomevestiPapa: Nemojmo ostaviti same bolesne od rijetkih bolesti

Papa: Nemojmo ostaviti same bolesne od rijetkih bolesti

Članovi udruga na Trgu svetoga Petra  (Vatican Media)

Na Svjetski dan rijetkih bolesti Papa se na kraju podnevnoga nagovora spomenuo oboljelih od takvih bolesti, posebno djece, te potaknuo na stvaranje mreže solidarnosti

Na kraju podnevnoga nagovora papa Franjo se posebno obratio oboljelima od rijetkih bolesti. Upravo na dan koji im je posvećen, istaknuo je važnost solidarnosti među onima koji boluju od iste bolesti. Pozdravljajući članove udruga koje su aktivne na tom području, nazočne na Trgu svetoga Petra, Papa je istaknuo da je u slučaju rijetkih bolesti, vrlo važna mreža solidarnosti među obiteljima, poduprta tim udrugama. One pomažu ne osjetiti se samima, te razmijeniti iskustva i savjete.

Ohrabrujem inicijative koje podupiru istraživanje i liječenje te izražavam svoju blizinu bolesnima, obiteljima, i posebno djeci – rekao je Papa; mališanima koji u molitvi mogu osjetiti Isusovu nježnost. Biti blizu bolesnoj djeci, djeci koja trpe, moliti za njih, dati im da osjete Božju ljubav, nježnost… Liječiti djecu molitvom, također, kada je riječ o bolestima koje se ne poznaju ili je predviđanje ružno. Molimo za sve osobe koje imaju te rijetke bolesti; molimo posebno za djecu koja trpe – rekao je papa Franjo.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: