HomevestiPapa primio libanonskoga predsjednika Aouna

Papa primio libanonskoga predsjednika Aouna

Papa Franjo je jučer, 16. marta, primio u audijenciju libanonskoga predsjednika Michela Aouna, koji se potom susreo s kardinalom Pietrom Parolinom, Papinim državnim tajnikom, i nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama.

Tijekom srdačnoga razgovora sugovornici su se osvrnuli na dobre bilateralne odnose između Svete Stolice i Libanona, ističući povijesnu i institucionalnu ulogu Crkve u životu te zemlje – izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice. Osim toga, izraženo je zadovoljstvo zbog zauzimanja političkih snaga u svrhu izbora novoga predsjednika, te je izražena nada u što uspješniju suradnju u budućnosti među članovima različitih etničkih i vjerskih zajednica, a u korist općega dobra i razvoja zemlje.

Govorilo se i o Siriji, uz posebnu pozornost na međunarodne napore za političko rješenje sukoba. I ponovno je izražena zahvalnost za prihvat koji Libanon pruža brojnim sirijskim izbjeglicama. Na kraju su razmijenjena mišljenja o prilikama na cijelom tom zemljopisnom području, te spomenuti sukobi u tijeku, i stanje kršćana na Bliskom istoku – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: