HomevestiPapa se vratio u Rim nakon pohoda Tajlandu i Japanu

Papa se vratio u Rim nakon pohoda Tajlandu i Japanu

Na slici: Oproštajna svečanost u zračnoj luci u Tokyju  (Vatican Media)

Završilo je 32. apostolsko putovanje pape Franje. Od Tajlanda do Zemlje Izlazećeg Sunca, Sveti je Otac podigao glas u obranu života i mira

Papa Franjo vratio se u Rim s 32. apostolskog putovanja, tijekom kojega je posjetio Tajland i Japan. Proteklih 8 dana apostolskog pohoda Dalekom Istoku bilo je obilježeno sastancima, svečanostima, proslavama i svjedočanstvima, a cilj mu je bio potvrditi u vjeri dva azijska naroda, kao i podići glas protiv pošasti zlostavljanja i iskorištavanja najmanjih i najsiromašnijih te protiv nemoralne upotrebe i posjedovanja nuklearnog oružja. Osim toga, Papa je potaknuo mlade da grade budućnost koja se temelji na kulturi bratstva.

Zaštita života i njegova dostojanstva nit je koja povezuje pohode Tajlandu i Japanu, tijekom kojih je Sveti Otac cijeli svijet podsjetio na važnost dijaloga, kao i na ulogu religija u procesu izgradnje pravednije budućnosti u kojoj će se dosljednije uvažavati ljudska prava. Papa je također ponovno podsjetio na Deklaraciju o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, potpisanu u veljači u Abu Dhabiju, koja nije usmjerena samo na dijalog s islamom već i s ostalim religijama.

Odmah nakon polaska avionom iz Tokyja, Sveti je Otac japanskom caru uputio brzojav u kojemu je njegovom carskom visočanstvu, članovima carske obitelji i svim Japancima izrazio zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici i velikodušnoj gostoljubivosti. Jamčim vam svoje molitve i na sve zazivam obilne božanske blagoslove – poručio je Papa.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: