HomevestiPapina molitva za žrtve u nekoliko pucnjava u SAD-u

Papina molitva za žrtve u nekoliko pucnjava u SAD-u

Na slici: Istraga na mjestu pucnjave u Daytonu (Ohio); 4. avgusta 2019. 

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja papa Franjo je jučer u podnevnom nagovoru izrazio sućut zbog nedužnih žrtava u krvoprolićima u Sjedinjenim Američkim Državama: u El Pasu, Ohiju i Californiji

U mislima sam uz žrtve nasilja koje je ovih dana okrvavilo Teksas, Californiju i Ohio, u Sjedinjenim Američkim Državama, pogađajući nedužne osobe. Pozivam vas da se pridružite mojoj molitvi za one koji su izgubili život, za ranjene i za njihove obitelji – rekao je papa Franjo nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, izražavajući sućut povodom nekoliko dramatičnih pucnjavā do kojih je prošlih dana došlo u Sjedinjenim Američkim Državama, te potaknuo prisutne da zajedno s njim izmole Zdravo Marijo.

Papa je osim toga spomenuo i 160. obljetnicu preminuća Arškoga župnika, tog – kako je rekao – uzora dobrote i ljubavi za sve svećenike. U toj sam znakovitoj prigodi poslao pismo svećenicima cijeloga svijeta, kako bih ih ohrabrio u vjernosti poslanju na koje ih je pozvao Gospodin. Neka svjedočanstvo toga poniznog župnika, potpuno posvećenoga svojemu narodu, pomogne ponovno otkriti ljepotu i važnost ministerijalnoga svećeništva u suvremenom društvu – rekao je Papa.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: