Homelokalne vestiPatrijarh Porfirije uputio čestitku novoimenovanom beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i pismo zahvalnosti dosadašnjem nadbiskupu Stanislavu Hočevaru

Patrijarh Porfirije uputio čestitku novoimenovanom beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i pismo zahvalnosti dosadašnjem nadbiskupu Stanislavu Hočevaru

Nјegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije čestitao je 7. novembra 2022. godine mons. Ladislavu Nemetu, dosadašnjem zrenjaninskom biskupu, na njegovom imenovanju beogradskim nadbiskupom i metropolitom.

„U Vašem izboru Mi prepoznajemo volјu zajedničkog nam Spasitelјa kojom nam se iznova daje mogućnost da naša bratska saradnja nastavi put započet i utvrđen zajedno sa Vašim časnim prethodnicima, a to je put svedočenja Jevanđelјa Hristovog, međusobne lјubavi i poštovanja u vremenima koja su teška i izazovna kako za naše Crkve, kao zajednice verujućih, tako i za svakog hrišćanina ponaosob. Budući da smo imali priliku da Vas upoznamo, uvereni smo da će naša buduća saradnja biti na korist pre svega našim crkvenim zajednicama, ali i svim građanima Republike Srbije“, stoji u Patrijarhovoj čestici novoimenovanom beogradskom Nadbiskupu.

Istog dana, Nјegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije uputio je pismo zahvalnosti Preuzvišenom mons. Stanislavu Hočevaru, umirovlјenom Nadbiskupu i metropolitu beogradskom, u kome je istakao: „Dozvolite, preuzvišeni gospodine Nadbiskupe, da Vam se zahvalim na našoj bratskoj saradnji koju smo imali sa Vama kako na početku Našeg patrijaraškog službovanja tako i u periodu dok smo služili u manastiru Kovilјu i u Mitropoliji zagrebačko-lјublјanskoj. Blagodarimo Vam i za Vašu dobru volјu, srdačnost i otvorenost za svaki razgovor i zajedničko delovanje tokom celokupnog Vašeg dvadesetdvogodišnjeg života u Beogradu i služenja u Nadbiskupiji beogradskoj“.

www.spc.rs / KMC

FOLLOW US ON: