HomevestiProgram apostolskoga putovanja pape Franje u Maroko

Program apostolskoga putovanja pape Franje u Maroko

Na slici: Logo Papina putovanja u Maroko 30. i 31. marta 2019.

Program Papina pohoda Maroku uključuje, među ostalim, susret s migrantima u sjedištu biskupijskoga Caritasa, te sa svećenicima, Bogu posvećenim osobama i Ekumenskim vijećem Crkvi, u katedrali u Rabatu

Tiskovni je ured Svete Stolice objavio program apostolskoga putovanja pape Franje u Maroko, predviđen za 30. i 31. marta ove godine. Prihvaćen je prijedlog marokanskih vlasti da se pohod ograniči na grad Rabat, kako bi se Papi olakšao posjet toj zemlji.

 

Subota, 30. marta

Papa će u subotu, 30. marta, otputovati iz rimske zračne luke Fiumicino prema Rabatu. Nakon dolaska u međunarodnu zračnu luku u tom gradu, najprije će se održati svečanost dobrodošlice, a potom kurtoazni posjet kralju Muhamedu VI. u kraljevskoj palači. Nakon toga slijedi susret s marokanskim narodom, vlastima, predstavnicima građanskoga društva i s Diplomatskim zborom. Tog je dana na programu također posjet mauzoleju Muhameda V., posjet Institutu Muhamed VI. i susret s migrantima u sjedištu biskupijskoga Caritasa.

 

Nedjelja, 31. marta

U nedjelju, 31. marta, prvi predviđeni događaj je posjet seoskom centru za socijalnu službu u obližnjem mjestu Témari. Nakon toga slijedi susret sa svećenicima, redovnicima, Bogu posvećenim osobama te Ekumenskim vijećem Crkvi u katedrali u Rabatu. Nakon objeda na programu je sveta misa. Posljednji događaj je pozdravna svečanost u međunarodnoj zračnoj luci Rabat/Salé, prije odlaska pape Franje iz te zemlje.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: